Workshop yin yang

  

                       Yoga Workshop  27 OKTOBER 2019

                        van  14u - 17u

                  door Elke Van Baelen

                      22 € 


              In deze workshop worden Yin- én Yang-principes gecombineerd:


Yin en Yang zijn de namen die de Taoïsten geven aan wat zij de twee belangrijkste krachten in het universum noemen.  Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk. Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht. Ze bestaan in relatie met elkaar en zijn twee zijden van een geheel.

De een bestaat niet zonder de ander.

Voor de yogis – betekent dit een goed gebalanceerd leven waarin beide aspecten in evenwicht zijn.

Ons moderne leven is heel erg Yang-georiënteerd, mannelijke energie, competitie en kracht.

Deze eigenschappen kunnen een positieve kracht in ons leven zijn, maar ze kunnen ook uit de hand lopen.

Om diepe tevredenheid uit het leven te kunnen halen, cultiveren we ook onze Yin-eigenschappen: vriendelijkheid, rust en stilte. Een goed gebalanceerde yoga practice stilt ons verlangen naar beide aspecten.

Sommige mensen hebben meer Yin nodig, anderen meer Yang, maar wij allemaal hebben ze allebei nodig.


Yang Yoga

Yang Hatha Yoga is gericht op het vrijmaken en doorstromen van energie.

De lichamelijke houdingen, oefeningen en ademhalingstechnieken zoals de Zonnegroet, De krijger, balans en twist houdingen werken in op de klieren en organen en schonen de energie daar op.

De praktische uitvoering zorgt voor de inspanning en ontspanning waardoor je lichaam en geest meer in balans zijn. Je voelt je energiek en veerkrachtig na een les. Regelmatige beoefening vergroot je kracht, lenigheid, concentratievermogen, bewustzijn van ontspanning en verbetert je houding.


Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte vorm van yoga en brengt je ontspanning door spanning en weerstand van lichaam en gedachten los te laten. Yin Yoga houdingen worden op een passieve, intensieve manier beoefend en langer aangehouden. Het bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en pezen en banden versterken. Dit geeft opening en ruimte in je lichaam, met name rond de heupen, het heiligbeengebied en rug.

Door het beweeglijker maken van bindweefsel kun je meer mobiliteit en flexibiliteit bereiken in de gewrichten  Dit verbetert de energetische gesteldheid en geeft een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Daarnaast stimuleert Yin Yoga de meridianen (energiekanalen) en organen: de Ki/Qi energie kan beter doorstomen waardoor lichamelijke en emotionele blokkades (stagnaties van energie) opgeheven worden.Reserveren voor deze workshop via mail info@maniyoga.be of sms 0497/23.82.14
© 2015 Maniyoga.be Hoogboomsteenweg 54 2950 Kapellen BE 0508.355.323