info lessen

Het zijn individuele lessen, géén 10 lessen reeksen. Je kan ten alle tijden mee inpikken.

Alle lessen duren 1 uur behalve de dynamische Yoga duurt 1u15 en de mix les duurt 1u30 Minuten.

Alles wat we nodig hebben is aanwezig, matten, blokken, straps, dekens en oogdoekjes.   


Reservatie per sms (0497/23.82.14) 

YOGA is één van de krachtigste methoden om je lichaam en geest te reinigen en optimaal te kunnen laten functioneren.

Je leert hoe je aanwezig bent in het nu en je krijgt inzicht in het  kijken en voelen van je lichaam  zonder te oordelen.

Zo helpt yoga je lichaam te herstellen. Je leert in de lessen completer te ademen. Je werkt aan de juiste techniek en oplijning in de houdingen. Tijdens het beoefenen van de asana’s (houdingen)  en pranayama’s (ademtechnieken) observeer je met aandacht wat er in het lichaam gebeurt. Soms houden we een houding langer aan en geven ruimte aan stilte in de houdingen zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven. Zachtheid, ruimte, balans en ontspanning kunnen ontstaan. De oefeningen zorgen voor een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en het stimuleert de organen. Prettige bijwerkingen zijn dat je steeds soepeler en krachtiger wordt.

Rustige Hatha yoga 

Wil je de talrijke effecten van yoga en diepe ontspanning ervaren? Kom dan naar deze les.

Deze zachte vorm van yoga is geschikt voor iedereen. Door middel van diverse houdingen en ademhalingsoefeningen, leert men lichamelijke en geestelijk te ontspannen.De oefeningen zijn eenvoudig en afgestemd op het ritme, de behoefte en mogelijkheden van jouw lichaam zodat het evenwicht tussen inspanning en ontspanning gerespecteerd wordt

Nood aan wat rust in zowel lichaam als geest dan is deze les ideaal voor jou.  Toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Zachte bewegelijke houdingen afgewisseld met herstellende yin houdingen en een langere eindontspanning. Een les om je batterijen weer op te laden zodat je met vernieuwde energie verder kan.


Hatha yoga I 

“Ha” staat voor zon en “tha” voor maan. Het één kan niet zonder het ander. Een vloeiende les die intenser is dan de hatha . 

Hatha yoga I  helpt je om eenheid te ervaren tussen 2 uitersten, om tegenpolen te verenigen, om balans te ervaren tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen jezelf en de ander.


Hatha yoga  II

Hatha yoga II is gebaseerd op intensere houdingen, ademhaling en relaxatie. Door de oefeningen ontstaat lenigheid en soepelheid in het lichaam, je krijgt meer gevoel voor evenwicht, je lichaamshouding verbetert, er ontstaat meer kracht, je concentratievermogen wordt groter, je krijgt meer uithoudingsvermogen, je wordt gezonder en het vergroot je vitaliteit


pilates/Yoga  voor rug,nek en schouderklachten 

We hebben klachten door spanning in ons lichaam. Spanning is alleen maar een opeenhoping van energie.

Door simpele houdingen kunnen we stijfheid los laten,(hoofd) pijn verlichten en de ruggengraat flexibel houden, daardoor krijgen we een betere doorstroming van de meridianen en de energiebanen in ons lichaam.

Yoga houdingen afgewisseld met pilatesoefeningen gericht op specifieke delen van het lichaam want als we de rug gezond willen houden moeten we verder kijken dan de rugspieren. ook de spieren in benen, billen en heupen moeten flexibel zijn, en de buikspieren sterk. Met deze les maak je je nek, rug en schouders lekker los.


Pilates 

Zeer toegankelijk voor iedereen

Iedere oefening wordt met grote precisie uitgevoerd; daarbij wordt gewerkt vanuit het lichaams-centrum: het power house (de buik/onderrug-, bil- en dijbeenspieren).

Het juiste ademhalingspatroon ondersteunt de oefening. Om dit alles uit te voeren is het belangrijk dat ook de geest geconcentreerd is. Je voelt je na een les pilates energieker, krachtiger en leniger.

 

Mantra zingen (30 min) Mantra's zijn repetitieve gezangen met een eenvoudige tekst. Ze doordringen alle lagen van het bewustzijn en zijn bedoeld om onze onrustige gedachten stil te leggen en ons tot rust te brengen.

Ze komen uit verschillende culturen en hebben een diepgaande betekenis.

Je kan de mantra ook in stilte meezingen of gewoon aanwezig zijn en luisteren.

PRIJS 

Per beurt: 10€

10 beurtenkaarten: 100€ - 1 jaar geldig

Sommige mutualiteiten betalen je abonnement gedeeltelijk terug, breng daarvoor je mutualiteits papier mee naar de studio.
© 2015 Maniyoga.be Hoogboomsteenweg 54 2950 Kapellen BE 0508.355.323